Primo Taxicentrale taxi tarieven per 01-01-2020

Tarieven gebruik taxi

Wat kost een reguliere taxi?

Een meter in de taxi berekent de kosten van uw rit en geeft het tarief weer. De kosten van een taxirit in Nederland zijn gereguleerd en elke taxi berekent dezelfde tarieven.
Primo Taxicentrale Rotterdam, Den haag, Leiden en Amsterdam test alle taximeters minstens één keer per jaar om de nauwkeurigheid te garanderen. Geteste meters zijn verzegeld om geknoei te voorkomen.  Het taxitarief is een combinatie van drie afzonderlijke kosten:

  • Maximum starttarief
  • Maximum kilometertarief
  • Maximum tijdtarief (per minuut)

Kosten van een taxirit berekenen

Reguliere taxi voorbeeld berekening:

Een rit van 5 kilometer die 10 minuten duurt met 3 personen.

  • starttarief € 3,26
  • kilometertarief 5 x € 2,40 = € 12,00
  • tijdtarief 10 x € 0,40 = 4,00

Totaal kost dit € 19,26.

Wat kost een taxi met reservering?

Heeft u een taxi gereserveerd via onze online boekingssysteem! Dan is het u waarschijnkijk opgevallen dat onze prijzen lager en scherp zijn.

U komt veel goedkoper uit als u vooraf een bestelling plaatst. U betaalt een vaste prijs bij elke reservering!

  • Geen starttarief
  • Geen kilometertarief
  • Geen tijdtarief
  • Geen verrassingen

Betaalmethoden

Betalen zoals u dat wilt is een van onze kernwaardes. Primo Taxicentrale heeft het meest uitgebreide betaalsysteem voor u beschikbaar gesteld. Nooit meer hoeft u zich af te vragen hoe u kunt betalen. Hieronder een lijst met alle betaal mogelijkheden.

Contant in de taxi.

Het is altijd mogelijk om contant af te rekenen in de taxi. De chauffeur heeft altijd wisselgeld bij de hand. Precies zoals u het gewend bent.

Pinnen in de taxi.

Onze taxi’s zijn uitgerust met een PIN-apparaat. U kunt hier betalen met uw pinpas of draadloos met uw telefoon zonder extra kosten.

Creditcard in de taxi.

Tevens is het ook mogelijk om te betalen met creditcard van Mastercard, Visa of American Express. Ook hier zijn er geen kosten verbonden.

Apple pay in de taxi.

Heeft u een iPhone en wilt u betalen met Apple Pay. Dan kunt u snel, gemakkelijk en veilig betalen via Apple Pay in de taxi.

ideal​.

Snel, makkelijk, gratis en toegankelijk voor iedereen met een bankrekening. Afrekenen met iDEAL zoals u dat gewend bent.

creditcard online​.

Wilt u online een taxi boeken en betalen met creditcard zonder kosten. Dan kunt u gebruiken maken van onze online boekingssysteem. Uiteraard zijn hier ook geen kosten aan verbonden.

Rekening account aanvragen.

Wilt u op rekening openen of heeft nog vragen? Neem dan direct contact op voor meer informatie.

Rijden op rekening.

Maakt u vaker gebruik van onze taxi’s en heeft u liever dat u achteraf betaalt. Dan is het mogelijk om op rekening te rijden bij Primo Taxicentrale. Altijd een vaste tarief vooraf en geen verrassingen achteraf.

Account aanmaken

Wilt u online een taxi reserveren en wilt gebruik maken van onze scherpe tarieven. Maak dan direct een account aan.

FAQ

Meest gestelde vragen en antwoorden